Jdi na obsah Jdi na menu

O mně

img_2001.jpgPovoláním jsem tělocvikář, typický všestranný sportovec, ale více než na výkonech mi záleží na prožitcích a radosti z pohybu, proto také tak rád organizuji i kurzy a aktivity v přírodě. Kondici si zlepšuji a udržuji zejména triatlonovými disciplínami, tělo i duši zoceluji téměř každodenní ranní jógou spojenou s prvky přirozeného pohybu, ale rád si zajdu v zimě i na stěnu, na běžky, sněžnice, lyže, v létě na paddleboard, občas na nějakou ferratu nebo nejraději jen tak na vandr pěšky či na kole. Neopovrhuji ani míčovými sporty, nejradši mám futsal, florbal, tenis, badminton, basket a pinčes.

Protože jsem velmi aktivním člověkem, tak svoji hyperaktivitu harmonicky kompenzuji pouhým bytím a pozorováním přírody nebo zaujetím v četbě knihy se silným životním příběhem, mám rád cestopisné, dobrodružné, naučné nebo inspirující knihy. Podobná témata vyhledávám i ve filmu, mluveném slovu i hudbě. Od dubna 2020 se věnuji i hraní na ukulele.

Miluji každodenní procházky s mou fenkou, kterou jsem si vzal z útulku v jejich 4 měsících a zažívám s ní téměř každý víkend i společné výpravy krajinou známou i neznámou. Kromě toho všeho také rád tvořím - píši krátké básničky, povídky a zamyšlení. Své příběhy a putování zachycuji také prostřednictvím kouzelné krabičky v podobě fotoaparátu.

Žiji netypickým stylem života, nesnáším konzumní způsob bytí (i když je někdy velmi těžké se mu vyhnout), do práce jezdím nejčastěji na kole, nakupuji jen to nejnutnější, hlavně v malých místních obchůdcích. Nemusím moc alkohol ale občas si dám rád oblíbené pivko či víno v malém množství venku v přírodě, na zahrádce, s malou partou přátel, kde to je spojené s hraním společenských a stolních her nebo příjemným popovídáním na zajímavá témata. Častěji si jdu však víkendové večery zaplavat, meditovat nebo sleduji zajímavé dokumenty či filmy, rád si čtu inspirativní literaturu či encyklopedie. Občas se na mě někdo dívá dost divně, ale mě to nevadí.

Jsem znamením typický Vodnář, kteří si chce žít po svém, aby byl šťastný.

" Je to můj život, můj příběh, moje kniha. A už nedovolím nikomu jinému, aby ji psal. Ani se nebudu omlouvat za úpravy, které udělám. " (Steve Maraboli)